Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

> Правила раздела

Название темы должно обязательно начинаться с модели авто и доносить до пользователя основную суть темы. К примеру:
Mazda СХ-7: как заменить воздушный фильтр?
Для создания тем о купле/продаже предназначен подфорум Mazda Buy/Sale !

Флуд и оффтоп запрещены!
За создание тем купли/продажи - сразу +20%!

Reply to this topicStart new topic
> Mazda CX-9: розширюємо комп'ютер
mayevski
сообщение Jan 14 2008, 19:53
Сообщение #1

Из: Kyiv

Спасибо сказали: 4 раз(а)

Після іншої машини (вона теж є), в мазді рідний комп'ютер є дуже незручним. Витрати палива не показує, пробіг в милях тощо. Особливою є проблема вимірювання палива - як на мене, мазда забагато жерла (суб'єктивно). А поміряти нормально і нічим.
І тут я на одному сайті зустрів посилання на прилад, який підключається до бортового комп'ютера і показує купу корисної інформації. Я сьогодні цей прилад поставив, покатався. Описувати я його цілком не буду (опис на сайті можна почитати), скажу лише, що штука дуже корисна і цікава з точки зору збирання статистики і оптимального для витрат палива режиму керування. Підключається до розйому, який знаходиться знизу під кермом. Одна проблема - кабель довгий, я його обгорнув в 2 обороти навколо керма. Потім на СТО запрячемо цей кабель під панель.

Називається прилад ScanGauge, знаходиться на гуглі. В них є європейське відділення і розсилка з Греції. Розмитнення (принаймні мені) не знадобилось. Прийшло на поштове відділення за два тижні (на новий рік).

Сообщение отредактировал YuraL - Apr 11 2008, 09:11

--------------------
З повагою,
Євген Маєвський

]]> ]]>
Go to the top of the page
Вставить ник mayevski в ответ
+Quote Post
макс CX-9
сообщение Jan 15 2008, 02:54
Сообщение #2

Из: киев

Спасибо сказали: 134 раз(а)

сколько стоит такое удовольствие.и какие у него ещё функции кроме контроля расхода топлива? а какой у вас средний расход? у меня например я замеряю так заливаю полный бак по самую крышечку и езжу потом опять заправляюсь также и пробег делю на бензин.получаеться город чуть меньше 20 траса 15 если не ехать больше 150.и ещё я с момента покупки машины собирал все чеки после заправки за 10000миль израсходовал 2870 литров что в среднем 18 литров на 100км

--------------------
]]>]]>
Вставить ник макс CX-9 в ответ
+Quote Post
mayevski
сообщение Jan 15 2008, 13:53
Сообщение #3

Из: Kyiv

Спасибо сказали: 4 раз(а)

Цитата(макс CX-9 @ Jan 15 2008, 02:54 ) *
сколько стоит такое удовольствие.и какие у него ещё функции кроме контроля расхода топлива? а какой у вас средний расход? у меня например я замеряю так заливаю полный бак по самую крышечку и езжу потом опять заправляюсь также и пробег делю на бензин.получаеться город чуть меньше 20 траса 15 если не ехать больше 150.и ещё я с момента покупки машины собирал все чеки после заправки за 10000миль израсходовал 2870 литров что в среднем 18 литров на 100км

Функції краще дивитись на сайті. Там є опис детальний. Крім того, прилад дозволяє з комп'ютера зчитувати специфічні для кожної машини показники. У них на сайті є таблиця кодів.

Коштував він мені 200 євро з пересилкою. Я знаю, що є набагато дешевші комп'ютери, але як на мене споживчі якості у цього пристроя кращі. Цифри великі і чіткі, до речі (це дуже суттєво під час їзди).

По паливу десь так і є. З кришечками і каністрами мені після ягуара гратись аж ніяк не цікаво - звик до комп'ютера. Цей прилад показав за вчора (їздив по місту) 18 л / 100 км. Мені здавалось, що йде набагато більше smile.gif, але це із-за спідометру в милях, мабуть.

З чеками - це цікавий метод. На жаль, я чеки не збирав.

--------------------
З повагою,
Євген Маєвський

]]> ]]>
Вставить ник mayevski в ответ
+Quote Post
elec
сообщение Apr 3 2008, 19:14
Сообщение #4

Из: Калуш

Спасибо сказали: 0 раз(а)

So you thought that little clock on your dashboard was all it could be? Think again! My buddy was able to successfully unlock the full trip computer functionality to his base model Mazda 3 by following the basic instructions below. He obtained the information from Mazda3Forums. I didn't see this information well circulated on the tech news sites so I thought I'd make a post about it. It apparently works for all 2007 and later 2006 models. You will be out of luck for earlier models.

1. Press down and hold the AM/FM and CD buttons
2. Start your car while still pressing down on those buttons
3. The display will read, "DIS ON" which means Driver Information System On
4. Release the CD and AM/FM buttons
5. Turn off and restart the car
6. Now press the Set button and cycle through your avg. k/L (mpg), avg kph (mph), current economy, and km (mi) until empty!
Вставить ник elec в ответ
+Quote Post
Revival
сообщение Apr 4 2008, 12:52
Сообщение #5

Mr. Nextcar

Из: Киев

Спасибо сказали: 79 раз(а)

что-то слабо верится в то что на сх-9 или сх-7 это сработает
да и кнопки СЕТ у меня в тех пакете нету....

--------------------
Everything will be OK in the end.
If it's not ok, it's not the end.
Вставить ник Revival в ответ
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic