![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
|
|
Название темы должно обязательно начинаться с полного имени модели авто и доносить до пользователя основную суть темы. К примеру:
Mazda 6: как заменить воздушный фильтр?.
Для создания тем о купле/продаже предназначен подфорум Mazda Buy/Sale !
Флуд и оффтоп запрещены!
За создание тем купли/продажи - сразу +20%!
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Группа: MAZDAвод Сообщений: 60 Регистрация: 29.12.2015 Из: Дніпро Спасибо сказали: 0 раз(а) Авто: Mazda 6 2012 ![]() |
Товариство, а хто яку оливу собі заливає в автівки? Нещодавно купив собі мазду 6 (2012 рку) яку в неї оливи варто заливати ціна/якість. А то ціни зараз на моторну оливу кусаються хочу знайти якийсь баланс в цьому питанні, дякую!
|
![]() |
|
![]()
|
|
![]() Группа: MAZDAвод Сообщений: 50 Регистрация: 22.08.2013 Из: Киев Спасибо сказали: 0 раз(а) Авто: Mazda 6 ( дорестайл) Имя: Ваня ![]() |
Товариство, а хто яку оливу собі заливає в автівки? Нещодавно купив собі мазду 6 (2012 рку) яку в неї оливи варто заливати ціна/якість. А то ціни зараз на моторну оливу кусаються хочу знайти якийсь баланс в цьому питанні, дякую! Я останні кілька років їжджу на Shell Helix HX8 ECT 5W-30 , допуски є необхідні ну і за ціною воно мене влаштовує. Єдиний момент, на Шелл, як і на інші брендові олії, багато лівака у нас продають. Тому якщо купуватимеш, обов'язково перевіряй каністру, щоб оригінал або купувати в оф.постачальників на сайті Шелл є список. Я собі через офіційний original helix store замовляю, там точно питань не буде оригінал чи ні.
Прикрепленные файлы
|
![]() |
|
![]()
|
|
![]() Группа: MAZDAвод Сообщений: 60 Регистрация: 29.12.2015 Из: Дніпро Спасибо сказали: 0 раз(а) Авто: Mazda 6 2012 ![]() |
Я останні кілька років їжджу на Shell Helix HX8 ECT 5W-30 , допуски є необхідні ну і за ціною воно мене влаштовує. Єдиний момент, на Шелл, як і на інші брендові олії, багато лівака у нас продають. Тому якщо купуватимеш, обов'язково перевіряй каністру, щоб оригінал або купувати в оф.постачальників на сайті Шелл є список. Я собі через офіційний original helix store замовляю, там точно питань не буде оригінал чи ні. Дякую подивлюсь, на неї зараз ще й сейл є, взагалі чудово. Можна залити спробувати, по допускам наче підходить. За підробку в курсі, давно сам масло купую, чому СТО не довіряю розливному з бочок, хоча може воно такої ж якості. Який інтервал від заміни до заміни на цьому Шелл у вас? |
![]() |
|
![]()
|
|
Группа: Новичок Сообщений: 1 Регистрация: 21.12.2022 Из: Київ Спасибо сказали: 0 раз(а) Авто: Mazda 6 ![]() |
Товариство, а хто яку оливу собі заливає в автівки? Нещодавно купив собі мазду 6 (2012 рку) яку в неї оливи варто заливати ціна/якість. А то ціни зараз на моторну оливу кусаються хочу знайти якийсь баланс в цьому питанні, дякую! При виборі будь якої рідини або запчастини в першу и чергу потрібно керуватись вимогами виробника що наведені в керівництві. Наприклад, на мою Mazda 6 GJ 2015 (USA) в керівництві з експлуатації наступні рекомендації: Мін. рівень властивостей - API SM (згідно політики API кожен наступний рівень може використовуватись в замін попереднього) Класи в'язкості - ХW-30 \ XW-20. (доречі як сказано в мануалі оби два класи в'язкости ефективно працюють до +40*С, різниця лише в температурах пуску) Інтервали заміни вказані виходячи з регіону (якість палива, доріг и т.п.) та умов експлуатації, від 5 000 до 15 000 міль (Це 8000 та 24000 км відповідно). На інтервал заміни буде впливати дуже багато чіників - умови, стан ЦПГ, паливної та повітряних систем, манера їзди і т.д. Як що ви впевнені, що всі системи в ДВЗ справні, то інформативним "індекатором" про те що скоро буде потрібна заміна оливи - початок витрати ії на угар. Враховуюче вищенаведене я поступив наступним чином: Після пригону авто в Україну одразу зробив заміну для "промивки" заливши Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30, проїхав на ньому 1500 міль, злив. Залив наразі Shell Helix Ultra SP 0W-20 і надалі буду заливати його. Проїхав вже близко 4,5 тісяч все ок. |
![]() |
|
![]()
|
|
![]() Группа: MAZDAвод Сообщений: 50 Регистрация: 22.08.2013 Из: Киев Спасибо сказали: 0 раз(а) Авто: Mazda 6 ( дорестайл) Имя: Ваня ![]() |
Дякую подивлюсь, на неї зараз ще й сейл є, взагалі чудово. Можна залити спробувати, по допускам наче підходить. За підробку в курсі, давно сам масло купую, чому СТО не довіряю розливному з бочок, хоча може воно такої ж якості. Який інтервал від заміни до заміни на цьому Шелл у вас? Я міняю HX8 ECT 5W-30 раз десь в 10 000км, але в мене десь 50% пробіг трасі і 50% якщо їздив би тільки по місту то мабуть міняв би десь на 7-8 тичячах. Так я його по допускам саме і обирав, для мого двигуна воно як раз і рекомендовано. Ну і мотор на ньому чистий, під кришку періодично заглядую коли контролю рівень оливи 1-2 раза в місяць. Тому вирішив поки залишитись на ньому, не бачу сенсу міняти на щось інше. Цитата Враховуюче вищенаведене я поступив наступним чином: Після пригону авто в Україну одразу зробив заміну для ""промивки"" заливши Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30, проїхав на ньому 1500 міль, злив. Залив наразі Shell Helix Ultra SP 0W-20 і надалі буду заливати його. Проїхав вже близко 4,5 тісяч все ок. Ну ультра звісно краще, тут і сперичатись нема про що, я просто обрав звичайну HX8 ECT 5W-30 по співвідношенню ціна/якість. |
![]() |
|
![]()
|
|
Я міняю HX8 ECT 5W-30 раз десь в 10 000км, але в мене десь 50% пробіг трасі і 50% якщо їздив би тільки по місту то мабуть міняв би десь на 7-8 тичячах. Так я його по допускам саме і обирав, для мого двигуна воно як раз і рекомендовано. Ну і мотор на ньому чистий, під кришку періодично заглядую коли контролю рівень оливи 1-2 раза в місяць. Тому вирішив поки залишитись на ньому, не бачу сенсу міняти на щось інше. Ну ультра звісно краще, тут і сперичатись нема про що, я просто обрав звичайну HX8 ECT 5W-30 по співвідношенню ціна/якість. Доречі лазив по розетці там на зараз на Шелл ультра знижка 4л за ціною 5 в оріджінал хелікс стор. Але я вже собі залив зараз HX8 ECT 5W-30, думаю може ультру взяти в запас, думаю не пропаде))) |
![]() |
|
![]()
|
|
Доречі лазив по розетці там на зараз на Шелл ультра знижка 4л за ціною 5 в оріджінал хелікс стор. Але я вже собі залив зараз HX8 ECT 5W-30, думаю може ультру взяти в запас, думаю не пропаде))) Як би скоро було потрібно мінять мастило, то може теж взяв би собі Шелл ультра, дешевше воно точно не буде)) Але брати мастило що б рік ще стояло не знаю. Треба глянути термін придатності, скільки воно зберігається в закритій каністрі. |
![]() |
|
![]()
|
|
![]() Группа: MAZDAвод Сообщений: 163 Регистрация: 11.01.2017 Из: Хмельницкий Спасибо сказали: 1 раз(а) Авто: Mazda ![]() |
Я зараз так само на шелл. Але хочу наступного разу спробувати американську Бардаль ]]>https://bardahl.in.ua/uk/]]> . По відгукам ніби масло хороше, вони зараз на український ринок тільки починають виходити, тому напевно у якості самої оливи можна не сумніватись
|
![]() |
|
![]()
|
|
![]() Группа: MAZDAвод Сообщений: 180 Регистрация: 22.04.2013 Из: Киев Спасибо сказали: 30 раз(а) Авто: Mazda6 GG ![]() |
elf 5W30... а до цього Декселію
|
![]() |
|
![]()
|
|
Я зараз так само на шелл. Але хочу наступного разу спробувати американську Бардаль ]]>https://bardahl.in.ua/uk/]]> . По відгукам ніби масло хороше, вони зараз на український ринок тільки починають виходити, тому напевно у якості самої оливи можна не сумніватись Як на мене плюс Шелл що вони вже давно на ринку і є купа тестів як воно себе поводить в тих чи інших умовах. Доки не буде якихось даних і тестів я б не ризикнув лити цю оливу, а там звісно вирішувати вам)) |
![]() |
|
![]()
|
|
Я хочу наступний раз замість HX8 ECT 5W-30, спробувати Ультра ЕСТ 5w30, я просто в мережі знайшов таку таблиці і вона показує що наче це мастило більш заточене під мазди буде.
Прикрепленные файлы
|
![]() |
|
![]()
|
|
Я хочу наступний раз замість HX8 ECT 5W-30, спробувати Ультра ЕСТ 5w30, я просто в мережі знайшов таку таблиці і вона показує що наче це мастило більш заточене під мазди буде. Нащо ото з таблицями возиться, вбиваєш в пошук сервіс Shell LubeMatch і там буде конфігуратор в якому в пару кліків можна вибрати оливу, вбиваєш своє авто і все)) І тобі підбирає варіанти по допускам)) |
![]() |
|
![]()
|
|
Нащо ото з таблицями возиться, вбиваєш в пошук сервіс Shell LubeMatch і там буде конфігуратор в якому в пару кліків можна вибрати оливу, вбиваєш своє авто і все)) І тобі підбирає варіанти по допускам)) Все просто, не знав що така штука є на сайті Шелл подякував ![]() |
![]() |
|
![]()
|
|
Все просто, не знав що така штука є на сайті Шелл подякував ![]() Я зараз перейшов з HX8 ECT 5W-30 на таку ж саму по допускам але Ультру, то мені вона якось більше подобається. Так температура роботи та ж сама, тут без змін, але на холоднку при прогріві коли машина довно стоїть, мені більше подобається як на ньому двигун в машині працює. |
![]() |
|
![]()
|
|
На ]]>Шелл ]]> в офф.магазині зараз знижки -20% на моторну оливу. Вирішив поділитись може кому треба. Затарився і собі в авто і дружині на наступне ТО.
|
![]() |
|
![]()
|
|
На ]]>Шелл ]]> в офф.магазині зараз знижки -20% на моторну оливу. Вирішив поділитись може кому треба. Затарився і собі в авто і дружині на наступне ТО. Прикольно, не знав що тепер можна Шелл напряму купувать, візьму на замітку, як раз скоро на заміну треба буду їхать, може відразу замовлю в двигун і в коробку оливу, бо там вже тоже по пробігу пора. |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Текстовая версия | Сейчас: 25th May 2025 - 18:47 |