Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
|
|
Этот раздел предназначен для неформального общения между посетителями форума, которое не годится для любого другого раздела. Просьба размещать юмористическую, деловую и "организационную" информацию в специальных подразделах.
ЗАПРЕЩЕНО:
1. Оставлять в разделе сообщения и файлы, содержащие оскорбительную, призывающую к насилию, разжигающую национальную рознь, и расовую вражду, а также любую другую информацию, которая противоречит морально-этическим нормам.
2. Использовать нецензурную лексику.
![]() ![]() |
Nov 26 2025, 18:47
|
|
|
Группа: Новичок Сообщений: 17 Регистрация: 22.08.2025 Из: Kyiv Спасибо сказали: 0 раз(а) Авто: Mazda 35 |
Хто стикався з дисекцією аорти, відгукніться! Вчора в батька стався страшний напад - раптово закричав від болю, схопився за груди, сказав, що всередині "щось розірвалось". Біль одразу пішов у спину між лопатки. Викликали швидку, лікарі забрали з підозрою на розшарування. Зараз він у реанімації, роблять КТ. Я в паніці, не розумію, звідки це взялось, він ніколи на серце не скаржився, тільки тиск іноді стрибав. Наскільки це смертельно і які прогнози? Лікарі мовчать, кажуть чекати результаті
|
|
|
|
|
|
Группа: Новичок Сообщений: 17 Регистрация: 22.08.2025 Из: Полтава Спасибо сказали: 0 раз(а) Авто: Mazda 35 |
Тримайся, друже, ситуація критична, але не безнадійна. Мій брат пройшов через це рік тому. Симптоми один в один - різкий кинджальний біль у спину. Головна причина тут - це нелікований високий тиск, який роками точив стінку судини, поки вона не тріснула. Прогнози залежать від того, де саме стався розрив. Якщо це висхідна частина (тип А) - то тільки екстрена операція рятує, там кожна година на вагу золота. Якщо низхідна (тип В) - то часто обходяться медикаментозно, збиваючи тиск, або ставлять стент-графт. Головне, що він уже в лікарні під наглядом.
|
|
|
|
|
|
Группа: Новичок Сообщений: 17 Регистрация: 22.08.2025 Из: Kyiv Спасибо сказали: 0 раз(а) Авто: Mazda 35 |
Батько все життя ігнорував таблетки від тиску, казав "само пройде". Тепер я розумію ціну цієї впертості. А як довго триває операція, якщо це тип А? І як потім відновлення? Чи реально повернутися до нормального життя, чи він тепер буде прикутий до ліжка? Мені страшно, що він не витримає наркозу, бо вік уже 65+. Чи є якісь альтернативи відкритій операції? Бо розріз грудної клітки звучит як вирок.
|
|
|
Nov 26 2025, 18:48
|
|
|
Группа: Новичок Сообщений: 17 Регистрация: 22.08.2025 Из: Полтава Спасибо сказали: 0 раз(а) Авто: Mazda 35 |
Операція при типі А - це найскладніша кардіохірургія, триває 6-8 годин, бо треба зупиняти серце і міняти шматок аорти на протез. Альтернатив тут немає, тільки скальпель, інакше розрив піде далі. Але не ховай його завчасно! Люди виживають і живуть ще довго.
Після операції найважливіше - це жорсткий контроль тиску (не вище 120/80) на все життя. На порталі Heartsurgery детально описано, чому виникає ]]>дисекція аорти]]> і як з нею жити далі. Відновлення довге, місяці три, але до повноцінного життя повертаються. Мій брат зараз і машину водить, і на рибалку ходить, просто важкого не піднімає. Зараз молись, щоб хірурги встигли, а про реабілітацію подумаєш пізніше. Головне - він в руках профі.
|
|
|
![]() ![]() |
|
Текстовая версия | Сейчас: 29th November 2025 - 07:42 |