Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

> Правила раздела

Название темы должно обязательно начинаться с полного имени модели авто и доносить до пользователя основную суть темы. К примеру:
Mazda 6: как заменить воздушный фильтр?.
Для создания тем о купле/продаже предназначен подфорум Mazda Buy/Sale !

Флуд и оффтоп запрещены!
За создание тем купли/продажи - сразу +20%!

> Mazda 626 96p:Подскажіть які показники?, датчик температури
andryuxavip
сообщение Jul 15 2010, 19:46
Сообщение #1

Из: lviv

Спасибо сказали: 0 раз(а)

Проблема в тому що мотор коли прогріється працює на низьких оборотах 200-100 в гарячу погоду, в холодну приблизно 300-500 об, коли зранку на холодну заводитись то мотор таякби захльобується, і може захлохнути, коли заводжусь десь в обід коли вже щось під капотом прогрілось то вже заводиться нормально, але коли прогрівається оберти маленькі, і ось коли я витягую фішку з датчика номер 3 холості стають 750-800 стабільно так як по мануалу, їжджу по місту все нормально, ніяких проблем, правда коли заводити то може деколи захльобуватись. ось питання: які дані на омметрі має показувати цей датчик(наскільки я знаю це залежить від температури), помилок нема провіряв, перший датчик на прогрітому моторі приблизно 80С показує біля 2 КОм. 3 показує 400-500 Ом правильно це чи ні??? і чому коли я знімаю фішку холості стають так як має бути!???

]]>http://photofile.ru/users/andryuxavip/115806403/138513144/]]>
Go to the top of the page
Вставить ник andryuxavip в ответ
+Quote Post

Start new topic
Ответов (1 - 9)
SashaGub
сообщение Jul 16 2010, 08:29
Сообщение #2

Из: Киев

Спасибо сказали: 189 раз(а)

На фото помічено 3 місця, що помічалось під номером 2 ?
Під номером 3 помічено рез’єм датчика охолоджуючої рідини, антифриз (2 проводи), нижнє позначення - датчик температури на приборну дошку, індикатор (1 один провід).
При температурі 20 град. датчик під номером 3 повинен мати опір 2,2 – 2,7 kOm
При температурі 80 град. датчик під номером 3 повинен мати опір 290 – 350 Om
При знятому роз’ємі з датчика 3, повинен включитись в постійну роботу вентилятор радіатора - це дані мануала.
Мої дані:
Датчик антифризу (номер 3): 20 град. – 2 kOm(!), 80 град. – 345 Om.
Датчик індикатора (нижнє позначення, б/н): 20 град. – 366 kOm (!), 80 град. – 60 Om.

(!) – може бути похибка оскільки заміри робились весною, в топлому боксі…

--------------------
]]>]]>
]]>]]>
Вставить ник SashaGub в ответ
+Quote Post
Sirob
сообщение Jul 16 2010, 08:55
Сообщение #3

Из: Odessa

Спасибо сказали: 20 раз(а)

Из воркшоп мануала для ГФ
Прикрепленные файлы
Прикрепленный файл  0085.jpg ( 311.81 килобайт ) Кол-во скачиваний: 24

Вставить ник Sirob в ответ
+Quote Post
andryuxavip
сообщение Jul 16 2010, 18:57
Сообщение #4

Цитата(SashaGub @ Jul 16 2010, 09:29 ) *
На фото помічено 3 місця, що помічалось під номером 2 ?
Під номером 3 помічено рез’єм датчика охолоджуючої рідини, антифриз (2 проводи), нижнє позначення - датчик температури на приборну дошку, індикатор (1 один провід).
При температурі 20 град. датчик під номером 3 повинен мати опір 2,2 – 2,7 kOm
При температурі 80 град. датчик під номером 3 повинен мати опір 290 – 350 Om
При знятому роз’ємі з датчика 3, повинен включитись в постійну роботу вентилятор радіатора - це дані мануала.
Мої дані:
Датчик антифризу (номер 3): 20 град. – 2 kOm(!), 80 град. – 345 Om.
Датчик індикатора (нижнє позначення, б/н): 20 град. – 366 kOm (!), 80 град. – 60 Om.

(!) – може бути похибка оскільки заміри робились весною, в топлому боксі…

трошки не так: під 2 номер це є якраз датчик на приборну панель одноконтактний, 1 номер це якраз той датчик що коли знімати з нього фішку то постійно крутиться вентилятор(двохконтактний), на ньому при 80С показує приблизно 2 КОм, а що з 3 датчиком, чому стабілізуються холості при знятій фішці і які його дані мають бути??? (я заміряв при 80С приблизно 300-400 Ом)

І ще питання можливо десь обрив від фішки датчика третього до компютера, як мені провірити??? має бути якась напруга чи як??

Сообщение отредактировал andryuxavip - Jul 16 2010, 20:03
+Quote Post
SashaGub
сообщение Jul 17 2010, 09:52
Сообщение #5

Таки да…, але датчик під номером 3 у мене відсутній….
Аж цікавість бере що це за датчик…? Якби не цей випадок, завжди думав би що там 2 датчика… В мануалі інформація відсутня, принаймні в тому що у мене, буду тепер і я шукати…
Зараз ще подивлюсь в одному місці…

Прикрепленный файл  DSC00048.JPG ( 536.04 килобайт ) Кол-во скачиваний: 13

--------------------
]]>]]>
]]>]]>
+Quote Post
SashaGub
сообщение Jul 17 2010, 11:06
Сообщение #6

Так а тепер трохи жоще… rolleyes.gif
Тема в самому початку оформлена не згідно правил: «Название темы должно обязательно начинаться с полного имени модели авто и доносить до пользователя основную суть темы. К примеру:
Mazda 6: как заменить воздушный фильтр?.»
Тому дізнатись, що то за датчик не зовсім вдалось, оскільки згідно з каталогу «japancats»
Маzda 626, 94-97 г.в. (96 рік з Вашого підпису), присутні лише два датчики: 18510 -UNIT,HEAT GAUGE, 18840C - SENSOR,TEMP.-ENG.COOLANT, на малюнку…

Прикрепленный файл  Parts94_97.jpeg ( 76.02 килобайт ) Кол-во скачиваний: 10

Маzda 626, 97 - г.в., також присутні лише два датчики:
18510 -UNIT,HEAT GAUGE, 18840C - SENSOR,TEMP.-ENG.COOLANT, на малюнку…

Прикрепленный файл  Parts97.jpeg ( 71.23 килобайт ) Кол-во скачиваний: 4

А ось Mazda 626, 91-94 г.в., присутні як у Вас і вказано 3 датчики: 18510 -UNIT,HEAT GAUGE, 18840C - SENSOR,TEMP.-ENG.COOLANT (NO.2), 18840C - SENSOR,TEMP.-ENG.COOLANT (NO.1).

Прикрепленный файл  Parts91.jpeg ( 83.91 килобайт ) Кол-во скачиваний: 17

А звідце висновки:
1 - щось з роками випуску автомобіля… (можливо я помиляюсь, а можливо в тех. паспорті приписали рік – два – щоб дорожче продати, раніше так робили, потрібно перевірити по він коду),
2 – датчик - 3 (згідно Вашого малюнку) повинен мати абсолютно однакові показники з датчиком – 1, оскільки по каталогу вони абсолютно однакові…

Тобто коли у вас двигун прогрітий
Цитата
перший датчик на прогрітому моторі приблизно 80С показує біля 2 КОм
- він поломаний !!!

Сообщение отредактировал SashaGub - Jul 17 2010, 11:08

--------------------
]]>]]>
]]>]]>
+Quote Post
andryuxavip
сообщение Jul 17 2010, 16:04
Сообщение #7

Так справді я про це сам недавно дізнався по він коду 93 року випуску а в техпаспорті 96 це якось зробив попередній власник, ну але справа в тому що 1 датчик я поміняв бо так само думав що датчик показує не ті дані але виявилось що новий такий самий, і в мене в інструкцію по мазді 626 1992-2002 рр там є тих 3 датчика, перший датчик температури охолоджуючої рідини для вентилятора, а третій датчик темпратури охолоджуючої рідини для блоку управління двигуном (тобто наскільки я розумію він задіяний для системи вприску), і його дані якраз при температурі 80С має бути 350--400 Ом, а про перший ніяких показників нема, але в ньому я точно впевнений бо вентилятор в мене включається правильно.
Я всетаки думаю що є обрив від датчика 3 до компа, як це можна провірити?????
+Quote Post
SashaGub
сообщение Jul 18 2010, 10:33
Сообщение #8

Давайте по порядку про кожен датчик:
Що ми маємо, 3 датчики – під номером 1, 2, 3 (згідно малюнку) .

Датчик номер 1 – за що він відповідає (у мене він відповідає за включення вентилятора і подачі даних на систему прогріву двигуна), у Вас «перший датчик температури охолоджуючої рідини для вентилятора», «помилок нема провіряв, перший датчик на прогрітому моторі приблизно 80С показує біля 2 Ком», «в тому що 1 датчик я поміняв бо так само думав що датчик показує не ті дані але виявилось що новий такий самий»

Відповідь: за що відповідає датчик ми вияснили, номінали співвідношення показників 1-го датчика 100 відсоткові, тобто 20 град – 2кОм, 80град. – 300-400 Ом. Якщо Ви міняли датчик і показники іншого на прогрітому двигуні були такі самі що і попереднього то або він не працюючий, або датчик погано прогрівався – перевірте його в звичайній нагрітій воді. Що до того що показники не правильні тут помилки не може бути оскільки по парт номеру вони абсолютно однакові (1 = 3) і заказавши Вам пришлють однакові датчики.
Можете провести експеримент і поміняти місяцями перший з третім, заодно і взнаєте як вони впливають один на одного.

Датчик номер 2 – він відповідає за показники на приборній дошці, але (є певне але) раніше я думав що тільки приборна дошка, але коли він у мене накрився то мав результат не тільки з відсутністю інформації про температуру двигуна в салоні, а і не стабільність в роботі двигуна.

Відповідь: перевірте обов’язково і цей датчик.

Датчик номер 3 – згідно з Ваших слів «а третій датчик температури охолоджуючої рідини для блоку управління двигуном (тобто наскільки я розумію він задіяний для системі вприску), і його дані якраз при температурі 80С має бути 350--400 Ом», «3 показує 400-500 Ом правильно це чи ні???», «і чому коли я знімаю фішку холості стають так як має бути!???»

Цей датчик дає вірні показники, що до того, що Ви знімаєте роз`єм і показники оборотів стають вірними це не значить, що він зламаний це може лише означати що в системі є дезінформатор (той хто вводить в оману Ваш ЭБУ), тому комп’ютер не орієнтується по датчикам, або не використовує певне коло показників при розриванні (зніманні) датчика – розривається електричне коло (наприклад коли комп’ютер перестає орієнтуватись на датчик номер 1 і включає постійно вентилятор, так само і з оборотами).

«Я все-таки думаю що є обрив від датчика 3 до компа, як це можна провірити?????»

Якби був обрив то на нього не було б ніякої реакції при розриві (зніманні), перевірте помилки – комп’ютер покаже що з ним щось не так, якщо буде така помилка то тоді перевіряйте проводку.

На що я Вам рекомендую звернути увагу:
1. Зчитати помилки з комп’ютера (звичайною лампочкою 12в., вольтметром, або світо діодом).
2. Перевірте все таки всі датчики температури, і якщо є відхилення то замініть, перевіряйте знімаючи з двигуна в теплій воді.
3. Перевірте клапан холостого ходу, він керує холостими при прогріванні двигуна.

--------------------
]]>]]>
]]>]]>

Спасибо сказали:
+Quote Post
andryuxavip
сообщение Jul 18 2010, 11:18
Сообщение #9

А тепер результати:
3 години вчорашніх пошуків не пішов надарма, облазивши всі датчики тестером і провірши все на обрив, провірив чи нема помилок, ЗНАЙШОВ!!! Включатель холостого ходу!!!! коли дросельна заслонка закривалась він не спрацьовував бо трошки відкрутився і пластина яка має його затискати не доторкалась настільки на скільки треба!!! вкрутитивши його і провіривши тестером чи датчик замикається підключив і цей 3 датчик в розєм і все стало добре, холості тримаються 750-700 постійно, (спеціально вчора і сьогодні поїздив попробував), не захльобується коли заводиться!!! УРА! Дивно тільки чому не було помилок??
І ще одне замітив коли провіряв регулятор холостого ходу тестер показав 0 Ом (тобто замкнутий круг) але це при температурі 70-80С а в інструкції пише таке?

• Проверить число холостых оборотов (обратитесь к соответствующей главе).
* Отсоединить штекерное соединение - 1 - регулятора холостых оборотов при включенном двигателе. Если число оборотов падает, замените регулирующий клапан воздуха холостого хода -2-.
* Заглушить двигатель.
Проверка сопротивления регулятора холостых оборотов
* Установить омметр -3- на контакты регулятора холостых оборотов и проверить сопротивление. Заданная величина при +23°С: 7,7-9,3 Ом. Если измеренные величины не совпадают с заданными, это, как правило, указывает на неисправность регулятора холостых оборотов: требуется замена регулировочного клапана воздуха холостого хода.

ще треба провірити при температурі 25С але це вже пізніше, і ше коли витягую розєм 1 від регулятора холостих оборотів при заведеному двигуні холості починають падати до 100-300 пригають. Пише що так немає бути але ніби все добре працює!!???

Сообщение отредактировал andryuxavip - Jul 18 2010, 11:40
+Quote Post
SashaGub
сообщение Jul 18 2010, 12:41
Сообщение #10

А можна він код кинути в приватному повідомлені (лічку), а то зараз вияснив, що все таки до 01.12.93р. дійсно використовувались різні датчики, а після 01.12.93 – однакові.
Забираю всі свої слова назад, що вони однакові – проблема в неточностях з роками, і бажано було побачити він код.

NO 1 - B3C8-18-840 до 1.12.93 року - … (у Вас на малюнку 3)
NO 2 - FS01-18-840 до 1.12.93 року (у Вас на малюнку 1)
NO 2 - B593-18-840A після 1.12.93 року аналог B3C8-18-840.

Ось посилання згідно з ним:
]]>FS01-18-840 – «Термовыключатель, вентилятор радиатора»]]>
]]>B3C8-18-840 – «Температурный датчик охлаждающей жидкости»]]> там вказані аналоги серед них і мій B593-18-840, що відповідає параметрам 20С - 2,2 kOm, 80C - 350Om.

Звідце зрозуміло що якщо Ваш перший датчик правельно включає вентилятор то він робочий, а 3-й датчик при температурі показує 350 Om, то він також робочий, шукайте поломку в іншому...

P.S. Запізнився з відповідю, але добре що знайшлось... , вітаю...

--------------------
]]>]]>
]]>]]>
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic