Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )



> Правила раздела

Этот раздел предназначен для неформального общения между посетителями форума, которое не годится для любого другого раздела. Просьба размещать юмористическую, деловую и "организационную" информацию в специальных подразделах.

ЗАПРЕЩЕНО:
1. Оставлять в разделе сообщения и файлы, содержащие оскорбительную, призывающую к насилию, разжигающую национальную рознь, и расовую вражду, а также любую другую информацию, которая противоречит морально-этическим нормам.
2. Использовать нецензурную лексику.

> Хто п’є каву без кофеїну реально є різниця на смак чи просто маркетинг?
Daniill
сообщение Oct 8 2025, 19:03
Сообщение #1





Группа: MAZDAвод
Сообщений: 337
Регистрация: 25.01.2025
Из: Киев

Спасибо сказали: 0 раз(а)
Авто: Mazda 35



П’ю безкофеїнову вже тиждень і не розумію, чи реально є різниця. Смак інколи нормальний, інколи плоский, а іноді ніби легенько бадьорить. Це справжня різниця у зерні і методі обробки чи суто маркетинг і самонавіювання?
Go to the top of the page
Вставить ник Daniill в ответ
+Quote Post
 
Start new topic
Ответов
Daniill
сообщение Oct 8 2025, 19:04
Сообщение #2





Группа: MAZDAвод
Сообщений: 337
Регистрация: 25.01.2025
Из: Киев

Спасибо сказали: 0 раз(а)
Авто: Mazda 35



На смак впливають метод декофеїнації і обсмаження. Водний або CO₂ метод зазвичай краще зберігають ароматичні сполуки, тоді як розчинники можуть забирати не лише кофеїн, а й частину смаку, через що виходить тьмяніше. Ще момент, що темні обсмаження в декафі часто підкреслюють гіркоту, а середні чи світлі лишають більше солодкості і кислотності.
Go to the top of the page
Вставить ник Daniill в ответ
+Quote Post
Hallo
сообщение Oct 8 2025, 19:10
Сообщение #3





Группа: MAZDAвод
Сообщений: 338
Регистрация: 25.01.2025
Из: kiev

Спасибо сказали: 0 раз(а)
Авто: Mazda 35



Цитата(Daniill @ Oct 8 2025, 20:04 ) *
На смак впливають метод декофеїнації і обсмаження. Водний або CO₂ метод зазвичай краще зберігають ароматичні сполуки, тоді як розчинники можуть забирати не лише кофеїн, а й частину смаку, через що виходить тьмяніше. Ще момент, що темні обсмаження в декафі часто підкреслюють гіркоту, а середні чи світлі лишають більше солодкості і кислотності.


Я теж пробував багато варіантів і скажу одне: маркетинг тут присутній, але не все, різниця не вигадана. Щоби обрати справді “не для виду” декаф, дивися на метод декофеїнації (CO₂ чи водний метод краще), на сорт зерна (високоякісна арабіка), ступінь обсмаження (середній чи світлий), свіжість обсмаження і умови зберігання (герметично, темне місце), а при приготуванні контролюй температуру води (90-94 °C), помел (не занадто дрібний), час екстракції.
Якщо хочеш, можу підказати конкретні варіанти декафу, що максимально близькі до звичайної кави, і розповісти, як відрізнити якісні від “стандартних”, коли будеш дивитись каву без кофеїну на сторінці кава на ]]>https://maudau.com.ua/category/kava/kofein=bez-kofeinu]]> зверни увагу на ті варіанти, де описують метод та аромат, і тестуй по одному сорту, щоб побачити різницю.

Go to the top of the page
Вставить ник Hallo в ответ
+Quote Post

Сообщений в этой теме


Reply to this topicStart new topic
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 




RSS Текстовая версия Сейчас: 16th October 2025 - 22:42