![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
|
|
Здесь ведется обсуждение юридических вопросов, связанных как с покупкой, эксплуатацией и продажей автомобиля, так и с общением с нашими доблестными госорганами.
Название темы должно кратко описывать ее содержание.
Флуд и оффтоп запрещены!
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Группа: MAZDAвод Сообщений: 484 Регистрация: 21.04.2009 Из: Киев Спасибо сказали: 21 раз(а) Авто: Mazda 3 HB FL Black Имя: Дима ![]() |
Добрый день,
7 апреля днем поймал меня на Визир городской полк ГАИ по пути от московского моста на Электриков. ![]() Дело было так: Ехал в крайнем левом, в не очень плотном потоке машин. Увидел гайца, выбежавшего на дорогу. Поняв, что это ко мне, остановился через метров 300. Вернулся. Приписали 91 км/час (где-то так и ехал). С видео или фото сьемкой не ознакомили, а просто показали мне работающий ВИЗИР в руках. Пока выписывали протокол, вторая машина с Визиром уехала. Снимали, вроде, со штатива, но могу и ошибаться. В протоколе я написал так: Ехал в потоке с разрешенной скоростью. С фото или видео материалами не ознакомлен. Правил дорожного движения не нарушал. С протоколом не согласен. Доводы предоставлю в суде. Увидев то, что написано в протоколе, начали куда-то звонить на мобилу и консультироваться. Потом спросили, почему я не ознакомлен. Я так и сказал, что мне просто показали работающий прибор. Они долго вызванивали вторую машину, но те, с Визиром, так и не приехали. Результат: Есть протокол, без постановления. В протоколе меня завтра приглашают в департамент ГАИ на Семьи Хохловых на 13:00. Видимо, хотят разобраться. Пожалуйста, скажите, что надо знать общаясь с ними там, в департаменте. Я так понимаю, запись у них либо есть, либо нет. Заранее спасибо! ![]() Сообщение отредактировал DimaM3 - Apr 12 2010, 08:54 -------------------- |
![]() |
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Группа: MAZDAвод Сообщений: 4,571 Регистрация: 21.06.2007 Из: Киев Спасибо сказали: 394 раз(а) Авто: Mazda35)) Имя: Макс ![]() |
Дима, помимо того, что я сказал тебе по телефону, обрати их внимание на следующее:
Цитата Прилад ”Візир”, яким проводився нагляд за дорожнім рухом із метою фіксації порушень ПДР, не є автоматичним засобом фото- чи відеофіксації, оскільки він знаходиться у співробітника ДАІ, керується ним безпосередньо або через комп’ютер (визначаються ті параметри, які фіксуються приладом, зокрема, швидкість, об’єкт зйомки, її режими, кут огляду приладу тощо). Між тим, ст. 14-1 КпАП України передбачає, що для її застосування необхідно, щоб фіксація велася в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото-, кіно- або відеозйомки чи засобами фото-, кіно- або відеозйомки. Цитата Згідно з ”Методичними рекомендаціями по роботі з радіолокаційним відеозаписуючим вимірювачем швидкості ”Візир”, максимальна дальність вимірювання швидкості радаром — не менше 400 (чотириста) метрів, а візуальне визначення номерного знаку автомобіля (фото-, відеофіксація) — не більше 80 (вісімдесят) метрів. У даному приладі використовується допплерівський когерентний радар із частотою 24.15 ГГц, який має діаграму направленості на даній частоті випромінювання. Це означає, що в зону фіксації радара можуть потрапити й інші автомобілі. Настройка параметрів роботи зазначеного приладу, згідно з п. 4 ”Підготовка до роботи приладу”, передбачає вибір ”типу цілі (найближча або найшвидша)”. Тому не виключено, що ”найшвидшою” може бути автомобіль, який рухався попереду або збоку мого автомобіля Цитата У відповідності до ст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Таких документів мені співробітником ДАІ надано не було.
-------------------- Jesse: Spirit. Thank you. Thank you for direct-port nitrous injection, four-core intercoolers, ball-bearing turbos, and titanium valve springs. Amen.
|
![]() |
|
![]()
|
|
![]() Группа: MAZDAвод Сообщений: 484 Регистрация: 21.04.2009 Из: Киев Спасибо сказали: 21 раз(а) Авто: Mazda 3 HB FL Black Имя: Дима ![]() |
Дима, помимо того, что я сказал тебе по телефону, обрати их внимание на следующее: Макс, спасибо. Завтра, перед поездкой в ГАИ распечатаю себе это все. Потом отпишусь как и что. Если будет что-то еще, на что стоит обратить внимание, пишите плз в этот пост. Очень спасибо ![]() -------------------- |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Текстовая версия | Сейчас: 27th July 2025 - 22:15 |