Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

> Правила раздела

Название темы должно обязательно начинаться с модели авто и доносить до пользователя основную суть темы. К примеру:
Mazda СХ-7: как заменить воздушный фильтр?
Для создания тем о купле/продаже предназначен подфорум Mazda Buy/Sale !

Флуд и оффтоп запрещены!
За создание тем купли/продажи - сразу +20%!

> Mazda CX-9: розширюємо комп'ютер
mayevski
сообщение Jan 14 2008, 19:53
Сообщение #1

Из: Kyiv

Спасибо сказали: 4 раз(а)

Після іншої машини (вона теж є), в мазді рідний комп'ютер є дуже незручним. Витрати палива не показує, пробіг в милях тощо. Особливою є проблема вимірювання палива - як на мене, мазда забагато жерла (суб'єктивно). А поміряти нормально і нічим.
І тут я на одному сайті зустрів посилання на прилад, який підключається до бортового комп'ютера і показує купу корисної інформації. Я сьогодні цей прилад поставив, покатався. Описувати я його цілком не буду (опис на сайті можна почитати), скажу лише, що штука дуже корисна і цікава з точки зору збирання статистики і оптимального для витрат палива режиму керування. Підключається до розйому, який знаходиться знизу під кермом. Одна проблема - кабель довгий, я його обгорнув в 2 обороти навколо керма. Потім на СТО запрячемо цей кабель під панель.

Називається прилад ScanGauge, знаходиться на гуглі. В них є європейське відділення і розсилка з Греції. Розмитнення (принаймні мені) не знадобилось. Прийшло на поштове відділення за два тижні (на новий рік).

Сообщение отредактировал YuraL - Apr 11 2008, 09:11

--------------------
З повагою,
Євген Маєвський

]]> ]]>
Go to the top of the page
Вставить ник mayevski в ответ
+Quote Post

Start new topic
Ответов
макс CX-9
сообщение Jan 15 2008, 02:54
Сообщение #2

Из: киев

Спасибо сказали: 134 раз(а)

сколько стоит такое удовольствие.и какие у него ещё функции кроме контроля расхода топлива? а какой у вас средний расход? у меня например я замеряю так заливаю полный бак по самую крышечку и езжу потом опять заправляюсь также и пробег делю на бензин.получаеться город чуть меньше 20 траса 15 если не ехать больше 150.и ещё я с момента покупки машины собирал все чеки после заправки за 10000миль израсходовал 2870 литров что в среднем 18 литров на 100км

--------------------
]]>]]>
Вставить ник макс CX-9 в ответ
+Quote Post
mayevski
сообщение Jan 15 2008, 13:53
Сообщение #3

Из: Kyiv

Спасибо сказали: 4 раз(а)

Цитата(макс CX-9 @ Jan 15 2008, 02:54 ) *
сколько стоит такое удовольствие.и какие у него ещё функции кроме контроля расхода топлива? а какой у вас средний расход? у меня например я замеряю так заливаю полный бак по самую крышечку и езжу потом опять заправляюсь также и пробег делю на бензин.получаеться город чуть меньше 20 траса 15 если не ехать больше 150.и ещё я с момента покупки машины собирал все чеки после заправки за 10000миль израсходовал 2870 литров что в среднем 18 литров на 100км

Функції краще дивитись на сайті. Там є опис детальний. Крім того, прилад дозволяє з комп'ютера зчитувати специфічні для кожної машини показники. У них на сайті є таблиця кодів.

Коштував він мені 200 євро з пересилкою. Я знаю, що є набагато дешевші комп'ютери, але як на мене споживчі якості у цього пристроя кращі. Цифри великі і чіткі, до речі (це дуже суттєво під час їзди).

По паливу десь так і є. З кришечками і каністрами мені після ягуара гратись аж ніяк не цікаво - звик до комп'ютера. Цей прилад показав за вчора (їздив по місту) 18 л / 100 км. Мені здавалось, що йде набагато більше smile.gif, але це із-за спідометру в милях, мабуть.

З чеками - це цікавий метод. На жаль, я чеки не збирав.

--------------------
З повагою,
Євген Маєвський

]]> ]]>
Вставить ник mayevski в ответ
+Quote Post

Сообщений в этой теме

Reply to this topicStart new topic