Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

> Правила раздела

Название темы должно обязательно начинаться с полного имени модели авто и доносить до пользователя основную суть темы. К примеру:
Mazda 3: как заменить воздушный фильтр?.
Для создания тем о купле/продаже предназначен подфорум Mazda Buy/Sale !

Флуд и оффтоп запрещены!
За создание тем купли/продажи - сразу +20%!

Reply to this topicStart new topic
> Вперше у mazda 3, деякі запитання по mazda 3
Kapi
сообщение Jul 12 2011, 10:06
Сообщение #1

Из: Львів

Спасибо сказали: 66 раз(а)

Доброго дня!
Я новенький на форумі, зареєструвався вчора у ночі не з проста, а тому що я став власником Mazda 3.
2004 рік, хетчбек, блідо голубий, автомат, 1.6 бензин.
Хотілося б для себе роз'яснити деякі речі а також навчитися користуватися всіма кнопками на передній панелі, так як перейшов я на ваш форум з таврійського, ну і відповідно значить до того їздив на Таврії.
1) На передній панелі, біля замка запалення є отвір (така решіточка), Я так зрозумів там встановлений динамік, який пищить, коли не пристібаєшся. Так от з цього отвору (мені здається саме з нього хоча можу помилятись) Доноситься звук тертя, схожий на звук не змащеного кулера персонального комп'ютерна. Якщо постукати біля отвору або подути в нього звук зникає на декілька секунд і далі знову починає гудіти. Гудить тільки при запханому і повернутому до запалення ключі а також коли заведена. Я помітив на фото червоним колом, де саме знаходиться отвір, хто не зрозумів. Фото не моєї машини, знайшов в інеті: ]]>http://piccy.info/view3/1729295/93efa48c9c...24aaf28050fe68/]]>
2)При запихання СД аудіо дисків cda формату на дисплеї пише check disk і потім його випльовує. Пробував на трьох дисках. Чому так?
3) При натисненні на педаль гальма, світиться лише один правий задній габарит. Якщо запобіжник то де його шукати?
4) Коли заводиш машину, крутиш стартером і в останню мить, вже якраз в момент підхвату і заведення мотору чути металічний звук, протягом менше ніж пів секунди, доки ще крутить стартер. Такий ніби щось потерло по тоненькій металічній бляшці. Це нормально чи ні?
Дякую!
Go to the top of the page
Вставить ник Kapi в ответ
+Quote Post
vasya
сообщение Jul 12 2011, 10:16
Сообщение #2

Из: Dnepr

Спасибо сказали: 112 раз(а)

1. датчик климата. Разобрать и смазать (типа графитовой смазкой)
]]>http://www.m3club.ru/forum/topic59718.html...%E8%EC%E0%F2%E0]]>
4. так у всех 1.6

Сообщение отредактировал vasya - Jul 12 2011, 10:23
Вставить ник vasya в ответ
+Quote Post
-dp-
сообщение Jul 12 2011, 10:25
Сообщение #3

Из: Днепропетровск

Спасибо сказали: 147 раз(а)

1- тарахтит моторчик датчика температуры воздуха в салоне ]]>http://m3club.ru/forum/index.php?showtopic=59718]]>
2- диск сам записывал, или покупал в любом случае проверить в муз центере или в другой машине?
3- предохранитель(http://www.m3club.ru/forum/topic41550.html), лампа, разьем, провод - проверять в этой последоваетльности.
4- у всех, это вихревые заслонки в впускном коллекторе.

з.ы. для начала нужно поискать самому, спишем на первый раз smile.gif .

Сообщение отредактировал -dp- - Jul 12 2011, 10:28
Вставить ник -dp- в ответ
+Quote Post
Kapi
сообщение Jul 12 2011, 10:42
Сообщение #4

Дякую.
Дачик змажу, це не проблема. Думаю змазати маслом до швейних машин, воно продається у магазинах "все по 3-8 гривень" Про графітову смазку нечув, якщо краще то скажіть де таку шукати. Але дивно для чого датчику клімату (я так зрозумів датчик температури) моторчик з кулером. Він що так гріється сильно. Чи кулер використовується для того, щоб затягувати повітря зі салону для аналізу датчиком?
А на рахунок Магнітоли, то диски робочі і не поцарапані. Я нажимаю кнопку лоад біля отвору для запиху дисків, вставляю один диск, воно шось там пищить скрипить, далі пише "чек діск" і далі його назад виштовхує.
Буду читати мануал, він у мене на укр мові, був в бардачку у машині.
Також помітив на машині деякі речі по кузову, наприклад розбиті дві передніх галогени, спереді відійшов трохи бампер біля крила (підлокітнику бачу лежать спеціальні кріплення для бамперу, такщо потрібно буде ними закріпити), в задній арці з боку водія відстав підкрильник а також трохи ржавчини біля арок.
+Quote Post
-dp-
сообщение Jul 12 2011, 10:51
Сообщение #5

Из: Днепропетровск

Спасибо сказали: 147 раз(а)

Цитата(Kapi @ Jul 12 2011, 11:42 ) *
А на рахунок Магнітоли, то диски робочі і не поцарапані. Я нажимаю кнопку лоад біля отвору для запиху дисків, вставляю один диск, воно шось там пищить скрипить, далі пише "чек діск" і далі його назад виштовхує.

проблема или в диске или в магнитоле, тогда нужно ее разбирать и чистить процесс похож на читску CD-привода на компе.
розбиті дві передніх галогени

скорее всего они лопнули и стекла высыпались, старая болячка ПТФ - тут или замена всборе или замена стекла, ищи на форуме люди меняют.
в задній арці з боку водія відстав підкрильник а також трохи ржавчини біля арок.

проблема с задними подкрылками стара(они у мазды войлочные, и поэтому, особенно зимой, когда налипает снег и лед, они постепенно провисают и вываливаются из под арок) - замени на пластиковые - есть тема на форуме по продаже на 3-ку. Удачи

Сообщение отредактировал -dp- - Jul 12 2011, 10:54
Вставить ник -dp- в ответ
+Quote Post
Kapi
сообщение Jul 12 2011, 10:55
Сообщение #6

Цитата(-dp- @ Jul 12 2011, 11:51 ) *
скорее всего они лопнули и стекла высыпались

Покишо тільки лопнули, скло на місці ще rolleyes.gif Я думаю не проблема вирізати з оргакла їм заміну.
Буду потихеньку наводити порядок, по можливості викладати фотозвіт
Дякую сім.

Сообщение отредактировал Kapi - Jul 12 2011, 10:55
+Quote Post
vasya
сообщение Jul 12 2011, 11:28
Сообщение #7

Из: Dnepr

Спасибо сказали: 112 раз(а)

для швейной машины масло не рекомендуют, т.к. налипнет оч много грязи\пыли..Графитовая так и называется..продается в автомагазинах (в большинстве)
Вставить ник vasya в ответ
+Quote Post
Kapi
сообщение Jul 12 2011, 12:12
Сообщение #8

де знаходиться кнопка "спасибо" ? cute.gif
напевно вона мені ще не доступна, так як недавно зареєструвався, бо знайти її я не можу.

Сообщение отредактировал Kapi - Jul 12 2011, 12:13
+Quote Post
n1bs
сообщение Jul 12 2011, 15:45
Сообщение #9

Из: Budva Харьков Энергодар Запорожье

Спасибо сказали: 176 раз(а)

"спасибо" появится после того, как наберешь 50 сообщений. Пока - записывай в блокнот, а потом поклацаешь всем кому должен smile.gif

Масло для швейных машин вообще не предназначено для куллеров, оно слишком текучее, и попросту сбежит с вала. Графитовая смазка лучше себя ведет в высоко нагруженных системах, т.к. хорошо переносит жару и давление. Для куллера сойдет и обычный литол-24, ну или любая пластичная смазка под рукой. Вообще лучше в гараж пакетик литола и графита, оно все есть в разных тарах, не портится - и частенько может пригодиться не только для авто.
Вставить ник n1bs в ответ
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic